Ik ben een groot fan van de oefenlessen en gezelschapsspellen van Met Sprongen Vooruit! Zo ook van het spel ‘Gestrikt‘. Bij dit spel zit ook altijd een leeg spelbord om de eigen producties te kunnen laten maken. Zo heb ik de volgend spelborden al laten maken door de kinderen:

  • Tweelingen
  • Splitsbloemen
  • Vrienden van 100
  • Verliefde harten in tientallen

Hiervoor laat ik de kinderen de stempels gebruiken van Met Sprongen Vooruit. Een geweldig middel om kinderen eigen producties te laten maken! Voor het oefenen van de getalbeelden van het kralenrek bestaat er nog geen versie. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan om meer kinderen tegelijk de mogelijkheid te geven om te oefenen met de getalbeelden op het kralenrek. De kinderen oefenen fase 2 van de leerlijn getalbeelden inprenten zoals Met Sprongen Vooruit dit heeft neergezet. Fase 2 is kijken naar het kralenrek. Er zijn verschillende versies van het speelbord:

  1. Aanvullen tot 10 op één stang (verliefde harten)
  2. Aanvullen tot 10 op één stang; hoeveel kralen zitten onder het vlak? (verliefde harten)
  3. Dubbele op twee stangen (tweelingen)
  4. Niet dubbele op twee stangen (splitsbloemen)

Ik lamineer deze speelborden zodat de speelborden steeds opnieuw kunnen worden gebruikt. De kinderen werken met een whiteboardstift op het speelbord en maken na afloop van het spel deze weer schoon.

Hier vind je meer materialen: