In de klas heb ik een eenvoudige verjaardagskalender. Ik zie vaak hele mooie verjaardagskalenders voorbij komen op Instagram of op Pinterest. Die kalenders zijn vaak bedoeld om elke blad van een leerling apart op te hangen en daar houd ik niet zo van. Ik vind het zonde van de ruimte en druk overkomen om alles los op te hangen. Ik vind het prettiger om de kalender als een kalender op te hangen, daarmee bedoel ik: alle blaadjes achter elkaar en als iemand jarig is geweest gaat dat blaadje naar de achterkant van de kalender. Misschien een beetje ouderwets, maar I love it 😇

Om de kalender te krijgen zoals ik deze op Instagram heb staan gebruik ik de volgende lettertypes (gedownload via TeachersPayTeachers):

  1. HelloBelle
  2. HelloFirstieBig

Sowieso een aanrader TeachersPayTeachers om eens op te kijken, daar staat zo ongelooflijk veel materiaal op 🤩 De foto’s van de kinderen maak ik voor een effen muur, zodat ik de achtergrond eenvoudig kan verwijderen via remove.bg. Dit is een gratis website en werkt heel eenvoudig!

Wanneer ik van alle foto’s de achtergrond heb verwijderd, ga ik naar mijn PowerPoint en voer ik de namen in (bovenste vakje met 3 puntjes) en de datum van de verjaardag (onderste vakje met 3 puntjes). Daarna voeg ik de foto’s in zonder achtergrond en sla ik de PowerPoint op als een PDF. Zo blijft alles op de plek staan en blijven de lettertypes correct wanneer je het document gaat printen.

Het bestand staat klaar voor 1 leerkracht en 25 leerlingen, natuurlijk kun je zelf dia’s toevoegen door een bestaande dia te kopiëren en te plakken.

Ik laat de leerlingen de rand rondom de foto kleuren en de letters ‘It’s my birthday’ kleuren. Zo wordt het een gezellige, feestelijke, kleurrijke verjaardagskalender 🥳