Bij @mrschalmerscherubs kwam ik de activiteit ‘daily writing’ tegen en wat een geweldig mooie activiteit om kinderen meer bekend te laten raken met het schrijven van (korte) teksten middels verschillende opdrachten.

Deze werkvorm heeft mij enorm geïnspireerd en heb dit vertaald naar het Nederlands. Het bedenken van de opdrachten vond ik al geweldig om te doen 😃 Begin deze week heb ik de mapjes uitgedeeld aan de kinderen en zij werden ook helemaal enthousiast.

Eigenlijk wilde ik na de vakantie starten met de eerste opdracht, maar de kinderen konden niet wachten. Daarom was vandaag de eerste opdracht 🤩

En ze vonden het fantastisch! Na de voorjaarsvakantie gaan we elke woensdag en vrijdag starten met een opdracht van ‘schrijf elke dag’. Eerst twee dagen om er in te komen en te kijken/ervaren wat werkt en dan kan het altijd nog op meer dagen 😊

Hier zijn de eerste zeven opdrachten gratis te downloaden! Wil je graag het document met alle 63 schrijfopdrachten? Check dan mijn pagina op Voor de Leerkracht.

Hier vind je meer materialen: